Afdeling stewarding - afwas in een hotel

Afdeling stewarding - afwas in een hotel


Functies in afdeling Afwas:

Hotels met eigen restaurants waar ontbijt, lunch en/of diner worden geserveerd, beschikken vaak over een gespecialiseerde afdeling stewarding of afwas. Deze essentiële afdeling, die vaak onderdeel is van de keuken, speelt een cruciale rol in de bedrijfsvoering. In de spoelkeuken begint namelijk alles; hier wordt de basis gelegd voor een succesvolle service. Medewerkers op deze afdeling zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de hygiëne, met taken zoals het schoonhouden van de keuken, het zorgen voor brandschoon servies en bestek, en het desinfecteren van keukenapparatuur en -gerei.

Taken van de afwasafdeling

Werken in de afwas afdeling betekent dat je ervoor zorgt dat achter de schermen alles op rolletjes loopt. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor een blinkend schone vaat, maar speelt ook een belangrijke rol in de algemene keukenhygiëne en het afvoeren van afval en emballage. Deze centrale afdeling garandeert dat de keuken- en bedieningsmedewerkers altijd over de benodigde materialen beschikken, waardoor onze gasten zo efficiënt en effectief mogelijk bediend kunnen worden.

Voornaamste verantwoordelijkheden van de afdeling zijn:

  • Het coördineren van de werkzaamheden in de spoelkeuken.

  • Het onderhoud van was- en spoelmachines.

  • Het uitvoeren van diverse andere schoonmaakwerkzaamheden.

  • Het verzorgen van de logistiek van keukenmaterialen.

Deze afdeling vormt de ruggengraat van elk restaurant in het hotel, en zorgt ervoor dat de keuken en service naadloos op elkaar aansluiten om een uitmuntende gastervaring te bieden.